A lócsemege után abc sorrendben találhatóak a receptek.
Lócsemege
Hozzávalók
- 2 szelet fehér kenyér,
- 1 alma
- 1 narancs vagy mandarin
- 2 dl korpa
- 1 gyömbéres keksz
Elkészítés
Öntsünk vizet a korpára és kevergessük, amíg könnyen kenhető nem lesz. Kenjük rá a korpára az egyik szelet kenyérre. Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket,valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük rá a korpára. Most rakjuk rá a másik szelet kenyeret és díszítsük gyömbéres keksszel.
A lovak isteni eledele
Hozzávalók
- 7 dkg búzakorpa
- méz
- forró víz
Elkészítés
Öntsd a forró vizet a korpára, keverd hozzá a mézet, és hagyd kéz melegre hűlni.
Almás csemege
Hozzávalók
- 1 alma
- méz
- zab vagy müzli
Elkészítés
Vágjuk ki az alma belsejét és öntsünk bele mézet. A végén rakjunk bele zabot, vagy gyümölcsös müzlit és már kész is a lócsemege!
Fehérrépás finomság
Hozzávalók
- 1 fehérrépa
- 1 alma
- 1 körte
- 2 sárgarépa
Elkészítés
Vágd le a fehérrépa tetejét és vág üregesre a közepét. Szeleteld fel a gyümölcsöket és töltsd a répa belsejébe. Tedd vissza az elején levágott kalapkát.
Fincsi lócsemege
Hozzávalók
- fél alma
- 1 répa
- 2szelet rozsos kétszersült
Elkészítés
Vékonyan szeleteld fel az almát és a répát és tedd a kétszersültek közé. Egy szénaszállal kösd össze és készen is van egy kedves kis meglepetés a lovadnak.
Gyümölcs püré
Hozzávalók
- 1 répa
- 1/2 alma
- banán
- sárgadinnye
- eper vagy erdei gyümölcs
- fél citrom
Elkészítés
Reszeld le a répát és az almát, nyomd össze villával a banánt és az erdei gyümölcsöt és keverd össze a gyümölcsöket és facsarj a tetejére egy fél citromot. Így finom, egészséges, tápláló, és kellemes édes finomságot adhatunk kedves lovunknak, póninknak.
Gyümölcsös répapép
Hozzávalók
- 1 szelet sárgadinnye
- 1 banán,
- szőlő
- 1 alma
- 20 dkg pépesített cukorrépa (12 órás áztatás után)
- 20 dkg zab
Elkészítés
A cukorrépapépet keverd össze a zabbal. Szeleteld fel a gyümölcsöket és halmozd a répás zab tetejére.
Jutalom Falat
Hozzávalók
- fehér répa
- 2 vagy 3 alma
- kukoricapehely
- citrom
- sárgarépa
- banán
Elkészítés
Vágd félbe az almákat és kanállal vágj bele mélyedést. A fehér répát néhány csepp citrommal keverd el és vágd gerezdekre, ezt félretéve vegyél elő egy másik tálat amibe a sárgarépát, a banánt és a kukoricapelyhet teszed. A banánt pépesítsd össze és aztán tedd bele az apróra darabolt répát és a kevés zabpelyhet.
Karácsonyi kétszersült
Hozzávalók
- 2 egész kétszersült
- 4 szem alma
- 2 db sárgarépa
Elkészítés
Daraboljuk fel az almát és sárgarépát majd keverjük össze, és tegyük a kétszersültek közé végül az egyik fél almával díszítsük a közepén.
Korpás süti
Hozzávalók
- búzakorpa
- almák
- répák
Elkészítés
Öntsd a korpához annyi vizet hogy kemény masszát kapj. Tedd ki a tányérra és formázd torta alakúra. Répa és almaszeletekkel díszítsd.
Lócukorka
Hozzávalók
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g korpás zabpehely
- 225 g cukorrépa szirup vagy méz
Elkészítés
Gyúrjunk nyúlékony tésztát a hozzávalókból. Ha a tészta túl kemény, öntsünk hozzá vizet, ha túl híg, szórjunk bele lisztet. Formázzunk tetszés szerinti formájú apró süteményeket a tésztából. Melegítsük elő a sütőt 180 C° -ra, és süssük keményre a süteményt, de ne égessük oda.
Lópalacsinta
Hozzávalók
- 2 répa
- 8,5 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 1 tojás
- vaj
Elkészítés
Pucold meg és reszeld le a répát le a répát. Egy tálba tedd bele a lisztet, üsd bele a tojást, és add hozzá a tej felét. Keverd simára, ne legyenek benne csomók. Most add hozzá a maradék tejet és reszelt répát, s egy habverővel keverd tovább. A palacsinta tésztának kicsit krémesnek kell lennie. A palacsintasütőben olvassz fel egy kevés vajat, és süsd ki a palacsintákat.
Luxus répa
Hozzávalók
- puffasztott rizs
- méz
- nagy répa
Elkészítés
Kenj be egy nagy répát mézzel és forgasd bele a puffasztott rizsbe. Ha a mézet megmelegíted egy kicsit és úgy kened be vele a répát, melegen is tálalhatod.
Mézes szendvics
Hozzávalók
- 2 szelet rozsos kétszersült
- méz
Elkészítés
Bőségesen kend be az egyik kétszersültet és borítsd be a másik szelettel. Egyszerű és nagyszerű lónyalánkság.
Póni csemege
Hozzávalók
- 1 alma
- 1 banán
- kevés pépesített cukorrépa (12 órás ásztatás után)
Elkészítés
Vágd össze a gyümölcsöket és keverd a cukorrépapéphez.
Pónik kedvence
Hozzávalók
- 2 alma
- 1 répa
- némi zab
- méz
Elkészítés
Vágd fel az almát és a répát kis kockákra, forrázd le a zabot és hagyd állni fél órát hogy kihűljön a zab majd öntsd össze a gyümölcsökkel a zabot és jól keverd el, önts hozzá egy kis mézet és a pónid imádni fogja.
Répacsemege
Hozzávalók
- répa
- juharszirup
- zab
Elkészítés
Mártsuk a répát a juharszirupba, majd a zabba.
Répalmák
Hozzávalók
- 4 szem alma
- 2 db sárgarépa
- 250 g zab
- 4 kanál szörp
Elkészítés
Mossuk meg az almát és vágjuk ki a magházát üreget képezve az alma belsejében. Szeleteljük fel a sárgarépát. Keverjük össze a répadarabokat a zabbal és a szörppel. Töltsük meg az almát a keverékkel és tálaljuk.
Répa ínyenc
Hozzávalók
- 1 répa
- méz
- zab
Elkészítés
Moss meg és pucolj meg egy nagy répát. Kend be mézzel, majd forgasd zabba, hogy a répát teljesen befedje.
Répasüti
Hozzávalók
- 2,4 dl száraz zab
- 2,4 dl liszt
- 2,4 dl feldarabolt sárgarépa
- 1 teáskanálnyi só
- 1 teáskanálnyi cukor
- 2 teáskanálnyi napraforgó olaj
- 0,6 dl víz
- 0,6 dl juharszirup
Elkészítés
A fenti sorrendeben keverjük össze a hozzávalókat egy edényben. Gyúrjuk belőle kis golyókat, és helyezzük ezeket egy kivajazott tepsire. 350 C°-on 15 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Téli finomság
Hozzávalók
- 7 dkg búza
- méz
- forró víz
Elkészítés
Öntsd lassan a búzára a forró vizet és hagyd hűlni egy kicsit majd öntsd rá a mézet és tálalhatod.
Töltött alma
Hozzávalók
- agy alma
- egy kevés zab
- rozsos kétszersült, morzsálva répa darabokkal
Elkészítés
Vágd le az alma felső részét, tedd félre.Kapard ki a gyümölcs belsejét. Keverd össze a zabot, a morzsát és a répadarabokat. Facsard ki s kikapart almát, és add a gyümölcshúst a keverékhez. Töltsd az egészet az alma üregébe, és tedd a tetejére a félretett almakalapkát.
Wellness csemege
Hozzávalók
- 2,5 dl gyümölcsös müzli
- friss alma
- 2 evőkanálnyi méz
- rostos gyümölcslé
Elkészítés
Öntsük rá a gyümölcslevet a müzlire, várjuk meg, amíg felszívja a gyümölcslevet. Reszeljük le az almát, és keverjük hozzá a müzlihez. Öntsünk mézet a keverékhez. Kedvenc lovunknak ízleni fog ez a finom, egészséges csemege.
Zsúrcsemege
Hozzávalók
- 6 szelet rozsos kétszersült
- 2 alma
- 1-2 db répa
- egy kevés pépesített cukorrépa (12 óráig áztatni)
Elkészítés
Keverd össze a hozzávalókat, és kend a krémet a kétszersültekre. |